Corgi Herplaatsing

Wie zijn wij?


Ooit jaren geleden zag ik op de verjaardagskalender van mijn schoonzus een paar Welsh Corgi Pembrokes. Wat een prachtige stoere hondjes! Elk jaar weer was ik ervan in de ban.
Eigenlijk was ik een beetje bang voor honden. Maar op de verjaardag van mijn schoonzus was eens een Welsh Corgi Pembroke pup.
Ik raakte geïnteresseerd in dit leuke karakteristieke hondje.
Toen wij onze eerste hond Zoï in Griekenland uit de opvang haalden en een paar maanden in juni 2007 Yip erbij kwam, wist ik dat dit een liefde voor het leven zou zijn.

Yip was onze eerste Welsh Corgi Pembroke reutje van een rasfokker.  Ik vond hem via google, want toen wist ik nog niets van rashonden, rasverenigingen, Raad van Beheer etc.
Eigenlijk heb ik gewoon geluk gehad. Tegenwoordig is het veel makkelijker om informatie te vinden over het ras.

Helaas mocht Yip net geen jaar oud worden. Een week voor zijn eerste verjaardag werd Yip  aangereden in Griekenland en heeft het helaas niet mogen halen.
Ons verdrietig was intens, maar het was ook duidelijk dat ons hart groot was voor dit ras.
Er volgende meer honden.

In totaal hebben we vijf “Corgi’s” gehad. Op dit moment hebben we nog 3 raszuivere Welsh Corgi Pembrokes en 1 niet raszuivere Cardigan. Deze laatste is als herplaatser in ons leven gekomen.

Ruim 10 jaar geleden, toen ik les bij de KC Scheldezoom na, was er een gesprek over een “Corgi”. Dit verhaal liet mij niet los. Dit hondje zou de hele dag op een balkon zitten, met een antiblafband om. Voor dit hondje moest een ander huisje gezocht worden. Ik greep mij zo aan, dat ik via via een adres heb gevonden waar dit hondje meer dan welkom was. Jaren later heb ik hem nog eens terug gezien, dat was zo mooi.
Hierdoor begon het idee te ontstaan om hiermee door te gaan.
Zo is in december van 2009 de Corgi Herplaatsing gestart. 
De Corgi Herplaatsing is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Welsh Corgi wereld.
Er zijn vele hondjes via deze website, herplaatst.

Mijn man Bert en Sonja verzorgen de website en/of facebook pagina en zijn mijn grote steun en toeverlaat.

Sonja Verheul is vorig jaar in april gestart om mij te helpen met de Corgi Herplaatsing.
Zij zal hieronder zelf vertellen.

Dankbaar voor deze hulp, hoop ik nog vele jaren gezamenlijk succesvol Welsh Corgi te mogen herplaatsen.

Coo de waard -Amerongen


Ik wilde al jaren honden, ik was er mee opgegroeid. Mijn man helaas niet, dus hadden we katten.
Maar hij merkte hoe ik een hond in mijn leven miste.
Op een dag liet hij mij een uiterst grappig filmpje zien van een Welsh Corgi Pembroke.
Zo eentje wilde hij wel. Omdat ik niet bekend was met het ras, ben ik eerst gaan googlen. Toen wij begonnen was er al veel meer informatie te vinden.
Het was een duidelijk “dat doe ik er niet even bij, hondje”, maar het karakter leek me geweldig.
Ik heb een ontmoeting met een fokker en volwassen Pembrokes geregeld.
Daar waren we helemaal om. Toen werd het wachten, want er zijn nu eenmaal bij aangesloten rasfokkers wachtlijsten.

Einde 2012 kwam Ayla in ons leven. Een prachtig lief teefje, met een heerlijk karakter.
Als ik ergens aan begin, dan zet ik ook wel mijn tanden erin. Ik wil meer weten, meer leren. Dus ging me nog verder verdiepen in het ras. Sloot me aan bij een forum, later op facebook bij een groep (waar ik inmiddels beheerder ben).
Ik leerde Coo kennen en zij had een uiterst leuk herplaatshondje voor ons. Eigenlijk helemaal niet de bedoeling een tweede hondje. Maar daar kwam Jippe in juni 2014. Ondanks de strijd en ook ellende die we meegemaakt hebben, hebben we geen moment spijt.
We leerden alleen maar meer en de liefde voor ras werd alleen maar groter.

Inmiddels hielp ik al bij de rasvereniging, terwijl mijn man Marcel, Coo met haar website hielp. Deze werd namelijk gehackt en Marcel zorgde dat deze weer snel online kwam. Sindsdien houd Marcel de software en updates bij, zodat de website van de Corgi Herplaatsing altijd goed draait.

In april stelde ik Coo voor om een Corgi Herplaatsing facebook pagina te maken. Want tegenwoordig wordt er meer op facebook gekeken dan op websites. Maar Coo is niet altijd even handig met de computer. Daarom vroeg ze mij, haar te helpen. Ik heb geen moment getwijfeld. Ik heb de pagina voor haar gemaakt.
Sinds enkele maanden help ik wat intensiever. Ik ben bezig met de website wat te verduidelijken. Ik voeg meer informatie toe. Maar ik beantwoord ook de Messenger en soms ook e-mailtjes.
Het is fijn om voor de hondjes aan het werk te zijn. Het is voor een goed doel. Ik help graag.

Ik hoop dit dat ook nog vele jaren samen met Coo te mogen doen.

Sonja Verheul

Comments are closed.

wordpress stat