Corgi Herplaatsing

Pembrokes


 

Tobi

het verhaal van de eigenaresse:

Tobi is een lieve gevoelige hond met een beetje adhd. Dit uit zich vooral in de hoeveelheid prikkels die hij kan verwerken, zowel positieve als negatieve. Het is hem gauw teveel en dan kan hij waarschuwen, in geval van mensen en uitvallen als het om honden gaat. Vandaar dat ik een rustig huis voor hem zoek zonder kleine kinderen, hoewel hij daar echt gek op is.
Hij is een ondeugend kind, haalt altijd kattekwaad uit als je even niet oplet. Ik kan daar de humor wel van inzien maar het soms natuurlijk ook wel eens lastig.
Hij is gevoelig voor stemmingen, dat pikt hij snel op en reageert daar ook op. Als iemand in huis boos is of gewoon chagrijnig dan duikt hij bij het minste al onder het bureau. maar als iemand vrolijk is dan wordt hij ook blij maar kan dan wel over enthousiast worden. Ben je verdrietig of somber dan is hij rustig en lief.
Verder is hij bovenal heel lief, knuffelig en speels. Hij houd echt van samen spelen, veel wandelen en zwemmen. Maar ook van ontsnappen als de poort niet goed dicht zit. dan gaat hij er van door en weet precies waar konijnen of kippen wonen, die jaagt hij op stang, en ik denk dat hij ze pakt als hij er bij kan. Dit is dus niet zon goede match. Op straat gaat hij achter katten aan, maar ik heb ook een kat in huis en dat gaat redelijk goed.
Samen met mijn andere hond gaat ook redelijk, ze spelen samen maar het eindigt bijna altijd in gegrauw en gesnauw. Als tobi op straat uit wil vallen naar een andere hond en hij kan er niet bij dan is Rudi de klos…
Ik ben pas geleden een week weg geweest naar mijn vriend en heb om te proberen Rudi meegenomen. Ruud werd in die week een andere hond, veel vrijer en vrolijker. Mijn zoon heeft hier in huis op Tobi gepast en die meldde mij dat Tobi zonder Rudi veel rustiger was. Dit heeft mij gesterkt in het feit dat ik er goed aan doe om ze uit elkaar te halen. dat zal voor mij maar zeker voor Tobi best lastig zijn, daarom hoop ik ook dat hij op een plek terecht komt waar hij echt ook op zijn plek is, waar ze lief en begripvol maar ook consequent zijn, waar ze kunnen lachen om zijn streken, misschien eraan willen werken om het beste in hem naar boven te halen, en waar men ook beseft wat voor een geweldige hond hij is, en hem dat steeds weer laten merken door ongelofelijk veel van hem te houden

 

 

Grover

 

Grover is een mix van een Pembroke en een Sheltie van ongeveer 10 jaar. Zijn eigenaren hebben hem 5 jaar geleden uit een asiel gehaald, waar hij als vondeling heen gebracht was.

Grover is een lieve hond die erg op mensen is gericht. Hij wil graag volgzaam zijn, als hij begrijpt wat er van hem wordt verwacht. Weet hij dit niet dan gaat hij dit al snel zelf invullen en daar naar handelen. Hij heeft dus behoefte aan duidelijkheid.
Grover is een zeer leerbare hond als je met rust en geduld werkt.

Grover laat soms angst/onzeker gedrag zien. De eigenaren hebben hier veel uit kunnen trainen maar soms steekt het nog wel eens de kop op. Hij heeft een leider nodig die rust en vertrouwen uitstraalt. Bij schreeuwen loopt hij weg en voor de stofzuiger is hij bang.

De eigenaren schatten in dat hij voor hij bij hen kwam, niet veel in contact is geweest met andere honden. Hij weet dan ook niet altijd hoe hij zich bij andere honden moet gedragen. Dit leidt nog wel eens tot uitvallen naar (dominante) reutjes. Bij teefjes kan hij wel eens wat de opdringerig zijn maar als deze hun grens aangeven dan respecteerd hij deze wel.
Grover zou mogelijk met een teefje of rustiger oud hondje samen kunnen, met een jonge reu is geen optie. Katten is hij niet gewend.

FDe reden van herplaatsing is dat de eigenaren in een levensfase komen met jonge kinderen, waardoor de tijd en aandacht die Grover nodig heeft, niet meer gegeven kan worden.

 

 

 

Comments are closed.

wordpress stat