Corgi Herplaatsing

Over de Corgi


Een corgi? Grote kans dat iemand niet weet wat voor hond dat is. Maar wanneer je begint over de lievelingshonden van de Engelse koningin, ja, dan worden ze wel herkend.

“Die honden met die korte pootjes, lijkend op een vosje”. Sommigen vinden ze grappig, anderen verschrikkelijk lelijk. Maar wanneer je het juiste type bent voor zo’n hond,  raak je volledig in hun ban.

 

Wat zijn corgi’s?

De corgi’s zijn in de elfde eeuw gefokt om zelfstandig koeien en pony’s van en naar de stal te begeleiden. Ze hielden de kudde in toom door naar hun hielen te happen. Door hun geringe hoogte konden ze trappen van het vee ontwijken.

Het zijn dus honden die van oorsprong gefokt zijn om hun omgeving te commanderen. Daarnaast zijn ze ook liefdevol, kunnen koppig zijn en ook een beetje ondeugend. Ze hechten zich sterk aan de baas en het gezin.

 

Vanaf 1934 zijn de corgi’s gesplitst in 2 aparte rassen, de Welsh Corgi Pembroke en de Welsh Corgi Cardigan. Beiden behoren ze tot FCI rasgroep 1 Herdershonden en veedrijvers. De corgi’s zijn intelligent, vlug, actief en moedig. Soms overmoedig. Ze zijn waaks en alert op wat er in de omgeving gebeurt. Door hun herderinstinct kunnen ze de neiging hebben om soms naar de hielen van vooral kleine kinderen te happen maar dit valt er goed uit te trainen.

De kleine, stevig gebouwde Pembroke maakt een stoere, levendige indruk en is een serieuze werker, zeer op de baas gericht.
De Cardigan is wat groter, heeft licht gebogen voorbenen en een wat zelfstandiger karakter. Dit ras heeft ook meerdere kleurslagen zoals, bridle pointed en blue merle.

Beide rassen vragen om een consequente opvoeding, soms met stevige correcties.

 

 

 

 

 

Comments are closed.

wordpress stat