Corgi Herplaatsing

CardigansBravo en Echo zijn besproken

 

 

Echo & Bravo een onafscheidelijk duo, zij worden dus ook alléén SAMEN herplaatst. 

Echo & Bravo zijn 2 stamboomloze, gecastreerde reutjes, geboren op 23 september 2015, dus nu 4 jaar jong. 

Zij kunnen bij andere honden geplaatst worden, mits zij niet te dominant zijn. Maar met katten of andere dieren hebben zij geen ervaring.

Beiden hebben de basiscursus gehoorzaamheid gedaan. Eigenaresse is zelf instructrice maar heeft helaas niet altijd zelf de tijd om al haar honden (5 stuks) dagelijks te trainen

Het karakter van Echo (de blonde) is actief, hij “praat” (blaft) graag terug als je hem een vraag stelt. Ook gaat hij op zijn rug liggen voor wat aandacht en een aaibeurt. Hij gaat graag achter een balletje (Kong piep tennisballetje) aan maar dat is het moment wanneer hij even alleen bij zijn baasje moet zijn. Hij is een grote knuffelbeer voor iedereen.

Het karakter van Bravo (de brindle) is wat rustiger, dominanter en oplettender. Hij kan op je klimmen voor een knuffel maar als er een vreemde man met een hoofddeksel voor hem staat, kan hij wel gaan grommen.

Bravo is een hondje dat je vertrouwen moet geven maar wanneer je zelf een vrolijk persoon bent, heeft hij al direct door dat hij al zijn schattigheid naar boven kan halen. Helaas door een verhuizing en veel stress rondom de hondjes, is Bravo niet altijd zindelijk. Eigenaresse denkt en hoopt dat dat volledig terug in orde komt wanneer hij meer aandacht en minder stress ervaart. Ook zal dat de reden van zijn dominantie kunnen zijn maar wanneer hij nieuwe baasjes gaat hebben, die vaker thuis zijn, zal dit ook kunnen veranderen.

Beiden zijn zij gehecht aan elkaar en gaan zij elkaar ook verdedigen wanneer er een andere hond gemeen tegen één van beiden doet. 

Echo en Bravo vinden het super leuk om te kunnen rond rennen! Zij gaan in plantages, bossen, weides los en helemaal uit hun dak. Zij zullen ook zeker niet weg lopen. Natuurlijk moeten zij hiervoor eerst hun nieuwe baasjes leren kennen. Wanneer je zegt “vooruit”, gaan zij een stukje hard rennen en verderop wachten zij om te kijken of hun baasje er nog is. Wanneer je hun terug roept, komen zij zo snel mogelijk naar je toe.

Eigenaresse heeft zelf geen kinderen maar dat mag geen probleem zijn, mits zij niet bij kinderen zijn zonder begeleiding van volwassenen (laat een kind nooit alleen bij een dier).

Echo en Bravo kunnen een paar uurtjes alleen blijven.

Zij zijn niet bang voor vuurwerk of onweer maar op een heel lage luchtballon

Kunnen zij wel reageren.

 

 

 

 

 

 

Grey is besproken

 

Reutje van1 jaar, wordt in april 2, is gecastreerd en heeft geen stamboom. Hij is naar school geweest, hij heeft de puppyklas en beginners gehoorzaamheid gedaan.

Het leukste wat er voor hem is, is apporteren, spelen, wandelen en knuffelen!

Grey is het best te beschrijven als een super guitige hond die sprekende, zachte, fonkelende oogjes heeft. Hij komt vragen om aandacht en eens hij genoeg plezier en uitdaging heeft gehad, kan hij lekker komen knuffelen en lig hij languit op zijn rug, poten de lucht in…maar het duurt wel even voor hij dat doet …een uurtje apporteren is voor hem peanuts. Hij is heel lief voor huidig gezin, kan goed om met kinderen en andere bezoekers en ook met zijn andere hondenmaatjes. Af en toe laat hij zich wel gelden naar zijn broer toe met een duidelijke grom…zijn broer delft dan steeds het onder

Grey heeft veel aandacht en uitdaging nodig. Hij blaft tegen andere honden in de hondenweide en op straat als we wandelen, maar gooit zich in de hondenweide wel meteen neer op zijn rug als er een andere hond domineert. Hij blaft ook als hij enthousiast is of wil spelen. Ik ben ervan overtuigd dat dit gedrag makkelijk aan te pakken is als hij een volwassen en consequent baasje heeft.

Grey huilt wanneer hij de sirene van een ziekenwagen hoort (er zijn er meer…) en bij vuurwerk kijkt hij op maar wanneer je dan zegt dat het goed is, is het prima in orde.

Waarom moet er voor Grey een nieuw thuis gezocht worden? Dochter in het gezin, doet eindexamen en is op een leeftijd gekomen waarin andere dingen ook haar aandacht gaan vragen. Gezin gaat verhuizen naar de stad en er wordt ook gewerkt, zij het dat mevrouw part time werkt. Grey is zo energiek, hij vraagt meer tijd.

Wat wij voor Grey zoeken zijn mensen met véél vrije tijd, die zij aan Grey willen besteden. En met besteden bedoel ik actie, niet op een bank zitten. Grey moet zijn energie kwijt, een hondensport zou niet gek zijn. Ook een andere hond is leuk en ervaring met Cardigans is een pré. 

Met andere woorden: Grey wil werken!

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

wordpress stat