Corgi Herplaatsing

Cardigans 

Charlie

Charlie is een bijna 7 jarige gecastreerde reu, die 6 jaar bij zijn eigenaresse woont.

Hij heeft een echt Corgi karakter, is nieuwsgierig, leergierig, baasgericht en wil heel graag voor je aan de slag. Hij kan onwijs grappig zijn, echt een clowntje, vindt spelen geweldig, of het nu een bal gooien is of zoek spelletjes.

Charlie is heel graag buiten, weer of geen weer, hij gaat graag uit wandelen.

Wanneer je iets nieuw gekocht hebt of je doet iets wat hij niet kent, komt hij kijken, dat is dus erg grappig.

En wanneer hij je eenmaal als baas beschouwd, is hij er ook echt voor je.

Charlie wil heel graag leren en hij wil heel graag met je samen aan de slag. Daarom was de eigenaresse met hem gaan schapendrijven, iets waar hij heel fanatiek in is.

Waarom zo’n leuke hond herplaatsen?

Eigenaresse is zwanger van haar eerste kind en heeft de laatste tijd minder aandacht aan Charlie besteed. Zij is bang dat de aandacht die Charlie verdiend alleen maar minder zal worden en daarom lijkt het haar beter om voor hem een nieuw huisje te zoeken, want hij verdiend het aller beste.

Eigenaresse is op zoek naar vooral een ontzettend liefdevolle BAAS, die veel tijd voor hem heeft en graag samenwerkt. Charlie moet weten wie er de baas is.

Omdat eigenaresse de laatste tijd minder aandacht voor hem had, heeft hij wat vervelend gedrag ontwikkeld, zo blaft hij veel en aan de lijn doet hij lelijk naar andere honden.

Eigenaresse is er van overtuigd dat je dit gedrag er weer uit krijgt met geduld, liefde en aandacht, omdat zijn gedraag voorheen altijd goed is geweest. Haar vermoeden is dat veel van zijn moeilijk gedrag uit angst ontstaan is, Daarom is naast consequent zijn, liefde en veiligheid heel belangrijk voor hem.

Charlie kan met katten, kippen en andere honden, maar het moet voor hem eerst duidelijk zijn dat zij bij jouw roedel horen.

Het lijkt mij beter om hem niet bij kinderen te plaatsen, want door zijn onzekerheid kan hij happen. Niet bijten maar happen. Hij voelt zich niet veilig.

Hij kan in de auto, maar kan een hoop kabaal maken wanneer hij een andere hond ziet of iemand ziet lopen die bedreigend is.

Wie wil Charlie een goed en passend mandje geven?

 

Even een commentaar van Coo de Waard, Charlie is net Joep in zijn gedrag. Een hond van een broodfokker heeft geen inprentingsfase meegemaakt en is niet gesocialiseerd en het resultaat is onzekerheid en angst. Bij Joep is het bijna geheel goed gekomen, hij blaft nog wel eens in de auto, maar dat mag niet en ik blijf consequent erin. Ik geloof nl in de kracht van de herhaling. Dat blaffen is in geen vergelijk met het verschil toen wij hem kregen. Inderdaad, veel met hem doen en hem een veilig thuis bieden doet een hoop en dan spelletjes doen waardoor zijn zelfverzekerdheid gesterkt wordt, vooral die houten denkspelletjes en uitgebreid belonen. Het is zo’n lekkere knuffel geworden. Cursussen kan hij niet aan, met veel moeite gehoorzaamheid a en b gehaald en clubdiploma gehoorzame huishond. Verder van alles geprobeerd, zonder succes, geeft niet, hij mag gewoon hond zijn en met zijn grote bal spelen en met ons knuffelen. En met de jaren luistert hij steeds beter. Een gevoelige hond, die erg van slag was toen Max overleed. 

“NIET TER HERPLAATSING, WE WILLEN HEM VOOR GEEN GOUD KWIJT”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

wordpress stat