Corgi Herplaatsing

Cardigans


Charlie

 

Deze knappe raszuivere en gecastreerde Cardigan heet Charles roepnaam Charlie is 9 jaar. Hij heeft een lief en rustig karakter en houdt van aandacht en knuffelen. Maar niet door kinderen, dan verstart hij of begint hard te blaffen. Hij weet er geen raad mee. Charlie houdt bovendien ook niet van drukte, rond rennende kinderen en grote mensenmassa’s vind hij niet fijn, daar wordt hij nerveus van.

 

Charlie houdt wel van grote wandelingen, vooral in het bos. Wat wel een punt is, is dat hij beter niet los kan wandelen, want wanneer hij een spoor ruikt is hij weg en werken de oren ook niet meer. Dit is makkelijk op te lossen door een flexlijn van 8 of 10 meter.

 

Trekken aan de lijn doet hij niet, hij loopt keurig mee. Voor iets lekkers doet hij heel veel. Je moet dat lekkers ook heel goed verstoppen in je jas, anders gaat hij de hele weg netjes volgen, zitten, af etc, en heeft hij bij thuiskomst zijn behoefte nog niet gedaan.

Charlie werkt graag voor een beloning, hij is erg leergierig.

 

Een minpuntje is wel de neiging om uit te vallen of stoer te doen naar andere honden, vooral wanneer hij aan de riem is. Is hij los dan speelt hij graag met andere honden wanneer het klikt.

 

Charlie is een gezinshond, houdt van warmte, aandacht, fysiek contact, avonturen beleven, naar buiten, samen zijn, communiceren, nieuwe dingen leren en eten. Héél veel eten. Hij krijgt nu Kivo (kvv). Alleen groenten laat hij liggen. Katten is géén enkel probleem. Ook is hij gewend aan konijnen.

 

Charlie is bang van onweer, hij begint dan te blaffen en kwijlt veel. Hij vindt de maandelijkse test-sirene vreselijk en ook de ambulance-, politie- en brandweersirenes komen hard bij hem binnen. Dat uit hij door hard in het rond te blaffen.

Kammen vind hij ook niet zo fijn maar naar de dierenarts gaan vindt hij het aller- aller ergst. Alleen de geur al. Zodra hij ruikt dat hij bij een dierenarts in de buurt komt verzet hij geen stap meer en begint hij enorm te ruien. Gelukkig hebben ze bij de dierenarts een gladde vloer en kun je hem zo meetrekken, soms moet het even.

 

Charlie is dan wel 9 jaar maar hij is op en top fit, kerngezond, heeft een goede conditie en een hagelwit gebit, altijd een goed humeur en een heerlijk stel hersens. Een lieve en heel rustige Corgi reu.

 

 

Wat wij voor Charlie zoeken is een wat oudere eigenaar of eigenaren, die veel tijd voor hem hebben. Geen kinderen in huis en geen andere hond.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

wordpress stat